Ezelsveldlaan 67
T: 06 - 36 48 50 17
E: info@alopecia-vereniging.nl
Volg ons op: Facebook Twitter Youtube Google+

Alopecia Vereniging en haar leden in de media

Overzicht 2016

Maureen in het programma OverWinnaars van Arie Boomsma
Maureen Dana Jane zet zich in om alopecia meer bekendheid te geven. Als vrijwilligster van de Alopecia Vereniging zal zij zich hier voor inspannen en wordt onze nieuwe blogger. We gaan dus veel meer horen van Maureen. Kijk hier het hele programma terug.

Foto-expositie 'Pure Bold' - fotograaf John Sassen
De gehele maand juni 2016 is/was de foto-expositie Pure Bold te bewonderen in bibliotheek de Boekenberg te Spijkenisse. Met o.a. Herman den Blijker en Henk Bres. Ook een aantal leden van de Alopecia Vereniging hebben aan deze krachtige foto-expositie bijgedragen. In deze expositie veel aandacht voor de mannen onder ons, wij zeggen Chapeau! Klik hier de aankondiging in de media.

Interview in Vrouw
Interview over alopecia voor Vrouw.nl. Lees hier het artikel.

Hoe kunnen patiëntenorganisaties de krachten bundelen?
In juni hebben een aantal patiëntenorganisaties waaronder de Alopecia Vereniging, met ondersteuning van PGOsupport de handen ineen geslagen en een nieuwe netwerkorganisatie in een nieuwe vorm opgericht, het Netwerk Patiënten en Gehandicaptenorganisaties kortweg het NPGO. Lees hier meer.

April 2016
Hilde Kloosterman in de Telegraaf
Hilde, sinds mei 2016 bestuurslid van de vereniging, in de Telegraaf "Ik leef". Lees hier het interview

Februari 2016
Samen met patiënten nadenken over  toekomst van de zorg
Op Participatiekompas meepraten over de toekomst van zorg vanuit patiëntenperspectief. Lees hier het interview met onze voorzitter.

Januari 2016
'Ode aan de Kale Vrouw'
N.a.v. de fototentoonstelling Ode aan de Kale Vrouw, georganiseerd door de Alopecia Vereniging voor haar 30 jarig jubileum, heeft verschillende media aandacht geschonken aan de expositie. Een (klein)overzicht:

RTL Late Night: Silke de Rijk en Marion Kremer aan tafel bij Humbetro Tan! Kijk hier hier voor een klein stukje van het gehele item.
NPO radio 1:
live radio-interview in het programma Een Vandaag. Luister hier het interview terug.
Vrouw: indrukwekkend interview met Sandra Stijnman. Lees hier haar verhaal
Linda: "Prachtige fotoserie". Lees hier het artikel.
AD en RTLnieuws: interview met innitiatiefneemster Heleen van Dijk. Klik hier voor het artikel in het AD en hier voor RTLnieuws.

Overzicht 2015

4 november 2015
Film Alopecia Jubileumcongres gemaakt door Malu Keijzer
Kijk hier voor een mooi overzicht van het Alopecia Jubileumcongres op 10 oktober 2015

26 oktober 2016
Britt Bergers in Flair
Britt Bergers heeft alopecia en er voor gekozen geen haarwerk meer te dragen. Britt vertelt openhartig haar verhaal in Flair. Mooi, ontroerend en herkenbaar. Wij vinden Britt een inspiratie voor veel (jonge) meiden met alopecia. Lees hier alles over de motivatie van Britt om haar verhaal te delen:

8 oktober 2015
Alopecia bij omroep Max
N.a.v. het 30-jarig jubileumcongres van de Alopecia Vereniging een item over alopecia bij het programma 'Tijd voor Max'. Kijk hier de aflevering.

8 oktober 2015
Radio interview RadioM
Live interview met onze voorzitter Marion Kremer op Radio M Utrecht-FM93.1 LIVE bij het programma Utrecht is Wakker: Maya Eksteen. Luister hier het interview terug.

19 juni 2015
Gijsje in Ouders van Nu
In het blad Ouders van Nu het indrukwekkende verhaal van Gijsje, 4 jaar en zoon van Marleen en Gideon. Gijsje heeft alopecia universalis. Het is niet makkelijke om jezelf zo bloot te geven. Wij hebben dan ook veel respect voor Marleen en Gideon, dat zij hun verhaal op deze manier wilden delen. En Gijsje? Die vinden wij super stoer! Klik hier voor het artikel.

16 juni 2015
Noodkreet aan minister Schipper
Voorkom met eenvoudige middelen dat een niet levensbedreigende aandoening, levensbedreigend wordt! Kijk breder!" Tijdens de PGO beurs "Klaar voor de toekomst" op 20 april jl. werden patiëntenorganisaties in de gelegenheid gesteld een korte video oproep te doen aan minister Edith Schippers. Zie hier de oproep van voorzitter Marion Kremer namens de Alopecia Vereniging

20 maart 2015
Beeldverhalen door Ilona van der Nat
Mooie verhalen van vrouwen met alopecia, gemaakt door Ilona van der Nat. Ilona maakt prachtige beeldverhalen voor Pien.TV. Wat betekent het voor je als je alopecia hebt? Kijk hier het verhaal van Marion Kremer, voorzitter Alopecia Vereniging en kijk hier het verhaal van Jessica Kouwenberg, inspirator en spreekster op de Alopecia voorjaarsconferentie 11 april:

Overzicht 2014

17 mei 2014
Alopecia Vereniging in Hart van Nederland
Tijdens het event "Een nieuw gezicht" zijn opnames gemaakt door Hart van Nederland. Toets hier om het item te bekijken.

Overzicht 2013

14 juni 2013
Interview met Els Rossou in het Eindhovens Dagblad
Els Rossou is geinterviewd door het Eindhovens Dagblad. Lees hier haar verhaal en bekijk het artikel. (pdf).

4 maart 2013
Film Alopecia Vereniging "Gezichten van Alopecia"
De Alopecia Vereniging heeft op YouTube een introductiefilm geplaatst over de meest voorkomende vormen van haarverlies. Toets hier om de film te bekijken.