Ezelsveldlaan 67
Volg ons op: Facebook Twitter Youtube Google+

Veel gestelde vragen

Behandelingen / geneesmiddelen

Zijn er geneesmiddelen voor alopecia areata?

Op dit moment is er nog geen ultiem geneesmiddel bekend voor alopecia areata. De meeste geneesmiddelen die toegepast worden hebben een beperkt of tijdelijk effect. Zie ook 'Behandelingen'.

Zijn er geneesmiddelen voor alopecia androgenetica?

Er zijn verschillende geneesmiddelen die het haarverlies kunnen vertragen. Er is wel verschil tussen geneesmiddelen voor mannen en geneesmiddelen voor vrouwen. Zie ook 'Behandelingen'.

Hoe weet ik of een geneesmiddel toegelaten is in Nederland?

Een toegelaten geneesmiddel heeft in Nederland een RVG-nummer. De toelating is een taak van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen. Alle toegelaten geneesmiddelen zijn te vinden op de website van dit college: www.cbg-meb.nl/. Op de website van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP), www.apotheek.nl kunt u ook zeer veel informatie over geneesmiddelen vinden.