Ezelsveldlaan 67
Volg ons op: Facebook Twitter Youtube Google+

Veel gestelde vragen

Stoppels camoufleren

Ik ben een man met alopecia areata, ik scheer mijn hoofd kaal maar ik heb donker haar. Daardoor zie je donkere stoppels. Hoe kan ik die wegwerken?

Een mogelijkheid is het gebruiken van een huidkleurige crème die je dan elke dag moet aanbrengen om de stoppels te verbergen. Het omgekeerde kan ook. Alle plekken zonder stoppels, kunstmatig voorzien van stoppels door een donkere kleurstof met b.v. een sponsje te tamponneren op de huid. Ook dit moet iedere dag opnieuw aangebracht worden. Een andere mogelijkheid is door middel van dermatografie (permanente make-up) blijvende 'stoppels' aan te brengen op de kale hoofdhuid. Dit is een behoorlijk dure ingreep en bovendien verkleuren de stippen na verloop van tijd. Het bijwerken van de verkleurde stippen is een lastige klus. De nieuwe stip moet exact op dezelfde plek komen als de verkleurde stip.