Alopecia Vereniging en Patiëntenfederatie Nederland

Geplaatst op 22-12-2018  -  Categorie: Bestuur

We hebben als vereniging een verzoek ingediend om lid te worden bij Patiëntenfederatie Nederland. Dit is een koepel voor verenigingen die probeert patiënten een stem te geven bij zorgverleners, in de politiek, bij de zorgverzekeraars en in het nieuws. Zij zitten dicht bij het vuur door direct in overlegorganen te participeren en hebben een serieuze staf om projecten mogelijk te maken. Ik nodig allen uit om de site eens te bezoeken.

Alleen patiëntenvertegenwoordigingen die niet bij een andere koepel lid zijn, mogen lid worden. Omdat wij als vereniging al lid waren bij Huidpatiënten Nederland, hebben we besloten dat lidmaatschap op te zeggen.

We hopen bij de Patiëntenfederatie een betere toegang tot en meer invloed op het zorgveld en de besluitvorming te kunnen krijgen. Denk hierbij aan overleggen met zorgverzekeraars, naambekendheid bij wetenschappers (onderzoeksagenda), belang van psychosociale ondersteuning enz.

Onze aanvraag voor het lidmaatschap wordt bij de volgende ALV van de Patiëntenfederatie voorgesteld en de leden zullen hierover formeel stemmen. De ondersteuning van onze kandidatuur door de federatie hebben we al en ze zullen ons in dat proces begeleiden.

De federatie heeft ook een speciale website Zorgkaart Nederland, waar voor vele aandoeningen ervaringen met zorgverleners en specialisten gedeeld kunnen worden. Tevens zijn er specialisten te vinden met waarderingen vanuit patiënten perspectief. Onze aandoening is op dit moment nog niet opgenomen, maar we zijn aan het werk om ook in de aandoeningen lijst te verschijnen.

Op 5 november jl. heeft de Patiëntenfederatie op haar congres het 25-jarig bestaan gevierd en een nieuwe visie op de zorg met de patiënt centraal gepresenteerd. Ook hierover is terug te lezen op hun site.

Max Nods - voorzitter


Nieuwsbrief aanmelden


 

Alopecia Vereniging

Postadres:
Hambakenwetering 15
5231 DD 's-Hertogenbosch

lotgenootcontact-wat-we-doen-pagina

Overige vragen:
073 - 2200 436

E      ofni.[antispam].@alopecia-vereniging.nl
W    www.alopecia-vereniging.nl

 
Footer voor mensen met haarverlies
 

Social media

Je kunt ons ook vinden via onze social media kanalen.

Heb je nog vragen?

Stel hier je vraag

Volg ons op Instagram

instagram-small-64x64