De nieuwe zorgpolissen voor 2021

Geplaatst op 16-12-2020  -  Categorie: Algemeen historie

zorgverzekeringen-2021 2De nieuwe zorgpolissen voor 2021 hebben bij veel van onze leden onrust veroorzaakt. In onze zorgbrief 2021 hebben we jullie geïnformeerd over de nieuwe polissen, en voor de 5 grootste zorgverzekeraars de veranderingen m.b.t. vergoedingen voor haarwerken en cosmetische hulpmiddelen in kaart gebracht. En ja, daar zijn serieuze financiële consequenties. Wat ons ook heeft gestoord, is dat daar op geen enkele manier vooraf over gecommuniceerd is, niet met ons als patiëntenvereniging, maar ook niet met een branche vereniging als de ANKO die jaarlijks direct met de zorgverzekeraars aan tafel zit en onderhandelt over de inkoop van o.a. haarwerken.

De ANKO heeft direct acties uitgezet, en probeert met verschillende zorgverzekeraars in gesprek te komen, tot nu toe zonder resultaat. Ook wij hebben contact opgenomen met de Nationale Nederlanden Groep, waartoe ook o.a. Ohra  behoort. Bij de NN groep hebben we voor onze leden een collectiviteitskorting van 3%.

 We hebben 2 concrete vragen gesteld:

  •  waarom is er op de vergoedingen van haarweren sterk gekort?
  • waarom zijn we over de aanpassingen niet vooraf geïnformeerd?

 De antwoorden waren teleurstellend. 

De aanpassing van de vergoedingen waren aangepast omdat NN van mening was dat ze 'onevenredig hoge kosten voor deze dekking' maakten, en daarom de hoogte van de vergoeding naar een 'marktconform niveau' is aangepast. Onder verwijzing naar https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/pruiken vermeldt NN dat Ohra en NN t.o.v. andere verzekeraars in 2021 een goede dekking bieden. In de vergoedingensfeer kan er niets veranderd worden.

Op onze 2e vraag volgde geen antwoord.

 
Aanvullend werd wel bij navraag gemeld dat de Comfort polis van NN, die in 2020 de beste dekking gaf aan onze leden (totale haarwerkvergoeding 1693,- per jaar), deze voor polishouders uit 2020 in 2021 voorgezet mag worden. Echter ook deze polis blijkt behoorlijk uitgekleed.

We geven nog niet op en overwegen verdere stappen, waarover we jullie op de hoogte zullen houden.

Zorgverzekering 2021


Nieuwsbrief aanmelden


 

Alopecia Vereniging

Postadres:
Hambakenwetering 15
5231 DD 's-Hertogenbosch

lotgenootcontact-wat-we-doen-pagina

Overige vragen:
073 - 2200 436

E      ofni.[antispam].@alopecia-vereniging.nl
W    www.alopecia-vereniging.nl

 
Footer voor mensen met haarverlies
 

Social media

Je kunt ons ook vinden via onze social media kanalen.

Heb je nog vragen?

Stel hier je vraag

Volg ons op Instagram

instagram-small-64x64