Henna Tattoo

Geplaatst op 15-03-2017  -  Categorie: Algemeen historie

Een henna tattoo is een mooie en tijdelijke versiering die op de (hoofd)huid kan worden geplaatst. Wij vinden dit een leuke en tijdelijke oplossing voor mensen met alopecia die wel eens wat anders als hoofdbedekking willen. Het is ook leuk voor als je een feestje hebt, of misschien zelfs wel voor op je bruiloft.

Er is wel iets waar je op moet letten als je er voor kiest zo’n henna tattoo te laten plaatsen.

Er zijn namelijk twee soorten henna, de zogeheten black henna en de traditionele rood-bruine henna. Kies NOOIT voor een black henna tattoo!

Drs. Esther van Zuuren, dermatoloog verbonden aan het LUMC vertelt waarom:

“We zien veel allergische reacties op de black henna. De eerste keer gaat het nog wel goed, maar daarna zie je vaak forse contact allergie. Het is de laatste 15 jaar vaak in nieuws, tijdschriften etc geweest om mensen te waarschuwen, ik ben zelf ook op TV geweest in RADAR naar aanleiding van al die mensen met allergieën en ook op radio, dat was 15 jaar geleden al.

Er zit p-phenelyne diamine in, in veel te hoge concentraties dan wettelijk is toegestaan, maar valt buiten cosmetica wetgeving. Maar het betekent dat als je allergisch bent nooit meer je haar kan verven (als je het weer terugkrijgt) en je kunt last krijgen bij het dragen van donkere kleding, mascara, kruisreacties met benzocaine (verdoving), PABA (UV filter in cosmetica), sulfapreparaten (antibiotica). Dus je bent echt in de aap gelogeerd.”

Traditionele rood-bruine henna tattoos zijn geen probleem.

Hieronder zie je het verloop in drie fasen van de verkleuring van een rood-bruine henna tattoo. Als deze net is geplaatst kleurt hij zwart. Binnen een paar dagen verandert deze naar licht rood en het uiteindelijke resultaat zie je op het linker plaatje.

3 fases henna tattoo

NB. Alle door ons geplaatste foto’s op de website, op social media en ons ledenblad HoofdZaak zijn net geplaatste tattoos en daarom nog zichtbaar zwart. Het zijn echter allemaal rood-bruine henna tattoos.


Nieuwsbrief aanmelden


 

Alopecia Vereniging

Postadres:
Hambakenwetering 15
5231 DD 's-Hertogenbosch

lotgenootcontact-wat-we-doen-pagina

Overige vragen:
073 - 2200 436

E      ofni.[antispam].@alopecia-vereniging.nl
W    www.alopecia-vereniging.nl

 
Footer voor mensen met haarverlies
 

Social media

Je kunt ons ook vinden via onze social media kanalen.

Heb je nog vragen?

Stel hier je vraag

Volg ons op Instagram

instagram-small-64x64