Workshop haarknopen

Geplaatst op 02-02-2020  -  Categorie: Hoofditem

haarknopen-3

Voor al onze leden met alopecia organiseren we elk jaar meerdere workshops haarknopen. Ook dit jaar weer onder de vakkundige leiding van Ineke Bourguignon-Slis. Ineke heeft zelf alopecia en is al jaren verbonden aan de Alopecia Vereniging. Daarnaast is ze eigenaar van het bedrijf Haarknopen.nl.

De workshops worden gehouden van 11.00 – 14.00 uur in een gezellige huiskamersetting met maximaal 6 personen.

Data in 2020

• Zaterdag 28 maart
  • Zaterdag 16 mei
  • Zaterdag 5 september
  • Zaterdag 7 november

Wat leer je tijdens deze workshop?

• De beginselen van het knopen. Alle haarwerken zijn geknoopt; soms machinaal, soms handmatig. Maar elk haarwerk kan handmatig worden bijgeknoopt als het begint te slijten. Je ziet geen verschil tussen wat ze in China hebben geknoopt en wat je zelf bijknoopt. Als je klaar bent kun je zelfs niet meer zien waar de kale plek was en welk haar 'oud' was en welk haar 'nieuw'.
  • Werken met synthetisch haar en echt haar, zowel virgin als ontschubt.
  • Mocht je al een beetje kunnen knopen, dan kun je ook een eigen haarwerk meenemen en onder begeleiding dat haarwerk bij-knopen. Alle (natuurlijke) kleuren haar zijn op voorraad, maar mocht er een kleur niet voorradig zijn dan is die te maken door andere kleuren te mengen. Ook dat mengen leer je op de workshop.
  • Afhankelijk van hoeveel tijd we hebben, leer je ook reparaties uitvoeren zoals een haarwerk kleiner maken, haar verlengen en de kleur aanpassen van je haarwerk.

Daarnaast is er gelegenheid ervaringen uit te wisselen over alopecia en haarwerken.

Hugo Verrieststraat 9, 5144 SB  Waalwijk.

Deze workshop is alléén voor leden van de Alopecia Vereniging met alopecia.
Bij inschrijving betaal je € 15,- euro. Dit bedrag wordt aan je teruggestort als je de workshop hebt bijgewoond.

Postadres:
Hambakenwetering 15
5231 DD 's-Hertogenbosch

Bel: 06 364 85 017
of stuur je vraag via whatsapp
(je krijgt binnen 48 uur antwoord).

Overige vragen:

Je kunt ons ook vinden via onze social media kanalen.