Alopecia beurs

Voor alle mensen met alopecia

 

beurs-4-rond
beurs-2-rond
beurs-1-rond
beurs-3-rond

Eerste Nationale Alopecia Informatie Beurs in Nederland groot succes!

Rhoon mei 2017 – In het charmante Kasteel van Rhoon vond op 27 mei een bijzondere beurs plaats. De eerste Nationale Alopecia Informatie Beurs in Nederland werd toen gehouden. Een beurs met alles op het gebied van haar, of beter gezegd het ontbreken van de haren. Ondanks het zeer warme weer was de opkomst overweldigend!

Alopecia, wat is dat eigenlijk? Stel deze vraag willekeurig op straat en je krijgt vaak verbaasde blikken. Nee, nog nooit van gehoord. Toch krijgt zo’n 96% van alle mannen en 40% van alle vrouwen in meerdere of mindere mate te maken met alopecia, oftewel haarverlies.

Ondanks deze hoge cijfers is er maar weinig bekend over alopecia. En nee, je haren verliezen komt niet alleen door ‘ouderdom’. Er zijn verschillende vormen en oorzaken van haarverlies en treft zowel kinderen als volwassenen, jong en oud, man en vrouw.

Als je met alopecia wordt geconfronteerd komen er heel veel vragen op je af. Niet alleen op het emotionele vlak maar ook op praktisch gebied. Als je haren uitvallen en je wordt misschien zelfs helemaal kaal, waar kies je dan voor? Eindeloos medisch behandelen? Een haarwerk dragen of juist niet? Je verliest je wenkbrauwen en of wimpers, wat zijn dan de mogelijkheden op het gebied van make-up? Heeft het zin om voedingspreparaten of extra vitamine te nemen? Voor het antwoord op deze vragen struinen we massaal het internet af en kopen haarproducten, shampoos en passen naar eigen idee of op advies van www-forums ons dieet aan. Maar is dat wel verstandig? Heeft het wel zin?

Bestuurslid en organisator Hilde Kloosterman: “We merkten dat mensen met alopecia oftewel haarverlies, veel behoefte hebben aan goede en praktische informatie. We organiseerden voor onze leden al kleine beurzen tijdens onze landelijke congressen, en die werden steeds beter bezocht. Met deze Nationale Alopecia Beurs bieden we deze informatie nog uitgebreider en aan iedereen die is geïnteresseerd”. Tijdens de beurs presenteerden zo’n 30 bedrijven zich op het gebied van visagie, haarwerken, voeding, mutsjes, permanente make-up, micro pigmentatie, hoofdhuidverzorging, kleurspecialisme en psychologie, kortom allerlei zaken waar vrouwen, mannen en kinderen met diverse vormen van langdurig en tijdelijk haarverlies mee te maken hebben.

Taboe

Op haarverlies ligt nog steeds een te groot taboe. De Alopecia Vereniging laat met deze beurs tevens zien, dat alopecia bestaat en er gewoon is. Want heb je alopecia? Dan ben je zeker geen uitzondering.

Waarom een Nationale Alopecia Informatiebeurs?

Omdat de Alopecia Vereniging zoveel als mogelijk wil informeren over alopecia en alle mensen met alopecia praktische informatie omtrent haarverlies en haaruitval wil bieden, heeft de Alopecia Vereniging besloten om jaarlijks een Alopecia Informatiebeurs te organiseren. Een informatiebeurs, toegankelijk voor iedereen die is geïnteresseerd in alopecia, haarverlies en haaruitval.

Op zaterdag 27 mei 2017 – van 13.00 tot 16.00 uur – vond de eerste Nationale Alopecia Informatie Beurs, georganiseerd door de Alopecia Vereniging, plaats in het charmante Kasteel van Rhoon.

Tijdens deze dag presenteerden diverse bedrijven hun producten en/of diensten, zoals mutsjes, haarwerken, haarstukken, onderhoudsproducten, wimpers, (PMU)wenkbrauwen, make-up, gezondheid, voeding, psychologische ondersteuning, immuunsysteem etc. Kortom, alles waar mensen met alopecia, haaruitval en haarverlies in zijn geïnteresseerd.

Komt er volgend jaar weer een Alopecia Informatie Beurs?

De eerste informatiebeurs was zo’n succes dat we dit graag tot een regelmatig terugkerend event willen laten worden. Graag komen we in contact met een vrijwilliger die alles rondom een locatie kan regelen! Ben jij zo iemand en heb je leuke ideeën? Meldt je dan snel aan bij coördinator Hilde Kloosterman. Zij is te bereiken via taairaterces.[antispam].@alopecia-vereniging.nl

 

Nieuwsbrief aanmelden

Alopecia Vereniging

Alopecia Vereniging
Titaanwit 41
2718 AV Zoetermeer

M    06 364 85 017
E     info@alopecia-vereniging.nl
W    www.alopecia-vereniging.nl

 
Footer voor mensen met haarverlies
 

Volg ons op Facebook

Heb je nog vragen?

Stel hier je vraag

Volg ons op Instagram

instagram-small-64x64