Alopecia beurs

flyer-beurs-27-mei-2

Persbericht
Persuitnodiging

Zaterdag 27 mei - Eerste Nationale Alopecia Informatie Beurs in Nederland

Rhoon mei 2017 – In het charmante Kasteel van Rhoon is op 27 mei van 13.00 tot 16.00 uur, een bijzondere beurs te bezoeken. Het is de eerste beurs in Nederland, met alles op het gebied van haar, of beter gezegd het ontbreken van de haren. Want alopecia, wat is dat eigenlijk? Stel deze vraag willekeurig op straat en je krijgt vaak verbaasde blikken. Nee, nog nooit van gehoord. Toch krijgt zo’n 96% van alle mannen en 40% van alle vrouwen in meerdere of mindere mate te maken met alopecia, oftewel haarverlies.

Ondanks deze hoge cijfers is er maar weinig bekend over alopecia. En nee, je haren verliezen komt niet alleen door ‘ouderdom’. Er zijn verschillende vormen en oorzaken van haarverlies en treft zowel kinderen als volwassenen, jong en oud, man en vrouw.

Als je met alopecia wordt geconfronteerd komen er heel veel vragen op je af. Niet alleen op het emotionele vlak maar ook op praktisch gebied. Als je haren uitvallen en je wordt misschien zelfs helemaal kaal, waar kies je dan voor? Eindeloos medisch behandelen? Een haarwerk dragen of juist niet? Je verliest je wenkbrauwen en of wimpers, wat zijn dan de mogelijkheden op het gebied van make-up? Heeft het zin om voedingspreparaten of extra vitamine te nemen? Voor het antwoord op deze vragen struinen we massaal het internet af en kopen haarproducten, shampoos en passen naar eigen idee of op advies van www-forums ons dieet aan. Maar is dat wel verstandig? Heeft het wel zin?

Bestuurslid en organisator Hilde Kloosterman: “We merkten dat mensen met alopecia oftewel haarverlies, veel behoefte hebben aan goede en praktische informatie. We organiseerden voor onze leden al kleine beurzen tijdens onze landelijke congressen, en die werden steeds beter bezocht. Met deze Nationale Alopecia Beurs bieden we deze informatie nog uitgebreider en aan iedereen die is geïnteresseerd”. Tijdens de beurs presenteren zo’n 30 bedrijven zich op het gebied van visagie, haarwerken, voeding, mutsjes, permanente make-up, micro pigmentatie, hoofdhuidverzorging, kleurspecialisme en psychologie, kortom allerlei zaken waar vrouwen, mannen en kinderen met diverse vormen van langdurig en tijdelijk haarverlies mee te maken hebben.

Taboe
Op haarverlies ligt nog steeds een te groot taboe. De Alopecia Vereniging laat met deze beurs tevens zien, dat alopecia bestaat en er gewoon is. Want heb je alopecia? Dan ben je zeker geen uitzondering. 

Kasteel van Rhoon is gevestigd op Dorpsdijk 63, 3161 KD Rhoon. Beursentree € 5,- p.p. (inclusief twee consumpties) en gratis voor leden voor de Alopecia Vereniging.

bij-de-stands-1
stands-nsgp

Nationale Alopecia Beursdag – 27 mei 2017 – zet ‘m in je agenda!

Omdat de Alopecia Vereniging zoveel als mogelijk wil informeren over alopecia en alle mensen met alopcia praktische informatie omtrent haarverlies en haaruitval wil bieden, heeft de Alopecia Vereniging besloten om jaarlijks een Alopecia Informatiebeurs te organiseren. Een informatiebeurs, toegankelijk voor iedereen die is geïnteresseerd in alopecia, haarverlies en haaruitval.

Op zaterdag 27 mei 2017 – van 13.00 tot 16.00 uur – organiseert de Alopecia Vereniging haar eerste Nationale Alopecia Beurs in het charmante Kasteel van Rhoon, (direct onder Rotterdam).

Tijdens deze dag presenteren diverse bedrijven hun producten en/of diensten, zoals mutsjes, haarwerken, haarstukken, onderhoudsproducten, wimpers, (PMU)wenkbrauwen, make-up, gezondheid, voeding, psychologische ondersteuning, immuunsysteem etc. Kortom, alles waar mensen met alopecia, haaruitval en haarverlies in zijn geïnteresseerd.

Toegang tot de Nationale Alopecia Beurs is gratis voor leden van de Alopecia Vereniging. Alle overige geïnteresseerden betalen een kleine bijdrage a.d. € 5,- p.p. (incl. 2 consumpties). Inschrijven hoeft niet, maar je mag ons altijd via dit Facebook-bericht laten weten of je komt!

De organisatie van de Alopecia Beurs wordt gecoördineerd door Hilde Kloosterman. Heb je vragen? Stuur een mailtje naar taairaterces.[antispam].@alopecia-vereniging.nl

 

Nieuwsbrief aanmelden

Alopecia Vereniging

Alopecia Vereniging
Ezelsveldlaan 67
2611 RV Delft

M    06 364 85 017
E     info@alopecia-vereniging.nl
W    www.alopecia-vereniging.nl

 
Footer voor mensen met haarverlies
 

Volg ons op Facebook

Heb je nog vragen?

Stel hier je vraag