Alopecia beurs


Omdat de Alopecia Vereniging zoveel als mogelijk wil informeren over alopecia en alle mensen met alopecia praktische informatie omtrent haarverlies en haaruitval wil bieden, organiseert de Alopecia Vereniging jaarlijks een Nationale Alopecia informatiebeurs. Een informatiebeurs, toegankelijk voor iedereen die is geïnteresseerd in alopecia, haarverlies en haaruitval.

Organisator Hilde Kloosterman - srueb.[antispam].@alopecia-vereniging.nl

alopecia-beurs-2017-hilde-rond

 

 

Nationale Alopecia informatiebeurs 2019

Dit jaar wordt de beurs op 12 oktober in Kasteel Rhoon, te Rhoon gehouden.
De organisatie is in handen van Hilde Kloosterman.
Zijn er vragen mail deze naar srueb.[antispam].@alopecia-vereniging.nl

Tijdens deze Nationale Alopecia informatiebeurs presenteren diverse bedrijven hun producten en/of diensten, zoals mutsjes, haarwerken, haarstukken, onderhoudsproducten, wimpers, (PMU)wenkbrauwen, make-up, gezondheid, voeding, psychologische ondersteuning, immuunsysteem etc. Kortom, alles waar mensen met alopecia, haaruitval en haarverlies in zijn geïnteresseerd.

 

 


2017

Eerste Nationale Alopecia Informatie Beurs in Nederland groot succes!

Rhoon mei 2017 – In het charmante Kasteel van Rhoon vond op 27 mei een bijzondere beurs plaats. De eerste Nationale Alopecia Informatie Beurs in Nederland werd toen gehouden. Een beurs met alles op het gebied van haar, of beter gezegd het ontbreken van de haren. Ondanks het zeer warme weer was de opkomst overweldigend!

Alopecia, wat is dat eigenlijk? Stel deze vraag willekeurig op straat en je krijgt vaak verbaasde blikken. Nee, nog nooit van gehoord. Toch krijgt zo’n 96% van alle mannen en 40% van alle vrouwen in meerdere of mindere mate te maken met alopecia, oftewel haarverlies.

Ondanks deze hoge cijfers is er maar weinig bekend over alopecia. En nee, je haren verliezen komt niet alleen door ‘ouderdom’. Er zijn verschillende vormen en oorzaken van haarverlies en treft zowel kinderen als volwassenen, jong en oud, man en vrouw.

Als je met alopecia wordt geconfronteerd komen er heel veel vragen op je af. Niet alleen op het emotionele vlak maar ook op praktisch gebied. Als je haren uitvallen en je wordt misschien zelfs helemaal kaal, waar kies je dan voor? Eindeloos medisch behandelen? Een haarwerk dragen of juist niet? Je verliest je wenkbrauwen en of wimpers, wat zijn dan de mogelijkheden op het gebied van make-up? Heeft het zin om voedingspreparaten of extra vitamine te nemen? Voor het antwoord op deze vragen struinen we massaal het internet af en kopen haarproducten, shampoos en passen naar eigen idee of op advies van www-forums ons dieet aan. Maar is dat wel verstandig? Heeft het wel zin?

Organisator en vrijwilligster Hilde Kloosterman: “We merkten dat mensen met alopecia oftewel haarverlies, veel behoefte hebben aan goede en praktische informatie. We organiseerden voor onze leden al kleine beurzen tijdens onze landelijke congressen, en die werden steeds beter bezocht. Met deze Nationale Alopecia Beurs bieden we deze informatie nog uitgebreider en aan iedereen die is geïnteresseerd”. Tijdens de beurs presenteerden zo’n 30 bedrijven zich op het gebied van visagie, haarwerken, voeding, mutsjes, permanente make-up, micro pigmentatie, hoofdhuidverzorging, kleurspecialisme en psychologie, kortom allerlei zaken waar vrouwen, mannen en kinderen met diverse vormen van langdurig en tijdelijk haarverlies mee te maken hebben.

Taboe

Op haarverlies ligt nog steeds een te groot taboe. De Alopecia Vereniging laat met deze beurs tevens zien, dat alopecia bestaat en er gewoon is. Want heb je alopecia? Dan ben je zeker geen uitzondering.

Nieuwsbrief aanmelden


 

Alopecia Vereniging

Postadres:
Alopecia Vereniging
Titaanwit 41
2718 AV Zoetermeer

Voor direct lotgenootcontact:
Bel: 06 364 85 017
of stuur je vraag via whatsapp
(je krijgt binnen binnen 48 uur antwoord).

Overige vragen:
06 111 76 799
E      ofni.[antispam].@alopecia-vereniging.nl
W    www.alopecia-vereniging.nl

 
Footer voor mensen met haarverlies
 

Volg ons op Facebook

Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.

Heb je nog vragen?

Stel hier je vraag

Volg ons op Instagram

instagram-small-64x64