HaarOm

 

Stukje over Evelien Pabbruwe
“Vrouwelijke kaalheid” noemde de arts het - Evelien was 20 en studeerde psychologie toen ze na een rit op de medische molen dit vonnis kreeg. Na 10 jaar alle behandelingen en magische middeltjes te hebben geprobeerd, besloot ze eindelijk naar een haarsalon te gaan, waar ze een belangrijk inzicht kreeg: alopecia is haar reisgenoot voor het leven, of ze nu wil of niet, maar het was aan haar om te bepalen welke rol het kreeg in haar leven. Weer 10 jaar later kun je Evelien ook wel kennen als ‘De Alopecia Coach’. Haar missie? Meer aandacht en ruimte voor de 'onderbelichte bijverschijnselen' van alopecia, zodat vrouwen die dit ervaren weten dat ze hier niet alleen in zijn en dat het ook altijd zo verschrikkelijk hoeft te blijven voelen.

Stukje over Miranda de Krosse
"Wat gek, een kaal plekje!" Dat gaat wel weer over dacht Miranda in september 2022. Alopecia Areata, constateerde de arts. De kans op spontaan herstel leek redelijk groot. En daar had ze ervaring mee. 30 jaar geleden had ze er ook een tijdje last van, van die ronde kale plekken die kwamen en gingen. Toen schonk ze er weinig aandacht aan. Maar nu ging het anders. Waar het eerst nog maanden lang met een haarband te bedekken was, ging het in de zomer van 2023 ineens heel hard. In 6 weken was ze zo goed als kaal. En de ochtend na het afscheren van de laatste plukjes, zag ze een wimperhaar op haar wang. "Ik moet blijkbaar all the way gaan". En nu heeft ze geen enkel haartje meer op haar hoofd en lijf. Wat nu? De stress en de angst om kaal te worden was weg, het verdriet is gebleven. Haar leven heeft ze weer opgepakt. Haar missie? Alopecia heeft impact, laten we dit delen en kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Samen zijn we echt sterker!

Ervaringen delen
Heb jij een vorm van alopecia en lijkt het je fijn om in contact te komen met andere mensen die soortgelijke ervaringen hebben? Wil je meer inzichten krijgen in jezelf en welke invloed alopecia op jouw leven heeft? En ben je op zoek naar tips over hoe je hier nog beter of anders mee om zou kunnen gaan? Zou je je vrijer of beter voelen als je een stapje vooruit zou kunnen en durven maken? Misschien is HaarOm dan iets voor jou!
De digitale HaarOm meetings zijn bedoeld voor mensen met alopecia (en/of hun familieleden) die verbinding zoeken met andere mensen met alopecia. De online meetings zijn de perfecte plek om met elkaar in gesprek te gaan en ervaringen, tips en vragen uit te wisselen. Want al verloopt alopecia bij iedereen anders, we hebben allemaal te maken met soortgelijke uitdagingen en ervaringen.

 

Miranda de Krosse en Evelien Pabbruwe begeleiden de online meetings. Zij hebben beide een achtergrond in de psychologie, jarenlange ervaring met trainingen en coaching én hebben beide alopecia (Miranda heeft universalis, Evelien heeft androgenetica).

 

Direct lotgenootcontact

lotgenootcontact-wat-we-doen-pagina

Overige vragen:
073 - 2200 436

 

Alopecia Vereniging

Postadres:
Hambakenwetering 15
5231 DD 's-Hertogenbosch

E      ofni.[antispam].@alopecia-vereniging.nl
W    www.alopecia-vereniging.nl

Nieuwsbrief Alopecia