HEADER 005

Bestuur

 

Voorzitter - Max Nods

Max nods

Ik ben gelukkig getrouwd, heb 2 uitwonend studerende zonen en woon al meer dan 20 jaar in Enschede. Ik ben opgegroeid in de Randstad en heb ook periodes in het buitenland gewoond en gewerkt, waardoor ik een brede internationale blik heb. Ik heb sinds meer dan 10 jaar alopecia universalis. Ik heb die situatie vrij snel geaccepteerd en nooit verborgen.  Mijn interesse gaat voornamelijk uit naar de medische en wetenschappelijke ontwikkelingen op het vlak van alopecia, niet zozeer gebonden aan een bepaald type van alopecia.

Van belang is dat de internationale kennis en stand der techniek op een begrijpelijke manier toegankelijk wordt gemaakt voor een groot publiek. Aangezien de ziekte op alle continenten wereldwijd voorkomt en niet door landsgrenzen wordt beperkt, geloof ik in internationale samenwerking om dat doel te bereiken. Ik hoop daar een bijdrage aan te kunnen leveren.

In mijn werkzame leven heb ik ervaring opgedaan in diverse eindverantwoordelijke internationale marketing en sales management functies. De producten en systemen betreffen oplossingen in de hoek van de weg- en waterbouw, waar Nederland al sinds jaar en dag sterk in is. Nu bezit ik mijn eigen bedrijf waarmee ik als (water)bouwkundig ingenieur actief in samenwerking met netwerkorganisaties gezamenlijke oplossingen voor infrastructurele projecten bedenk en lever, niet alleen in Nederland.

Mijn ambitie als voorzitter binnen het bestuur van de Alopecia Vereniging is te werken aan het verspreiden van de (internationale) kennis over alopecia. Daarnaast moet er gewerkt worden aan de continuïteit van de vereniging, rekening houdend met het door bezuinigingsdrift gedreven overheidsbeleid. Ik wil mij graag samen met de andere bestuursleden en vele andere vrijwilligers inzetten voor de vereniging om resultaten te bereiken.

Penningmeester - Josee Beets

JoseeTrotse moeder van een zoon en dochter, schoonzoon en schoondochter. Trotse oma van een kleinzoon en kleindochter. In oktober 2014 kreeg ik als diagnose pseudopélade van Brocq, een bijzondere vorm van alopecia cicatricialis. Tot op dat moment had ik nog nooit van deze aandoening gehoord.

Ik ben mijn zoektocht naar informatie op het internet gestart. Er is bijzonder weinig te vinden over de oorzaken c.q. behandeling van deze aandoening. Vol ongeloof over de snelheid van mijn haaruitval ben ik mij nu aan het oriënteren op een haarwerk.

In mijn zoektocht kwam ik de vereniging tegen. Na mij te hebben aangemeld op de nieuwsbrief kwam er dezelfde week een oproep voor een nieuwe penningmeester. Hierop heb ik gereageerd omdat de doelstellingen van de vereniging mij aanspreken.

Ik heb een jarenlange ervaring in het voeren van administraties en wil mijn diensten graag inzetten voor de vereniging.

 

Secretaris - Hilde Kloosterman

Hilde

Ik ben 41 jaar, heb 2 kinderen van 7 en 9 jaar, ben gelukkig getrouwd en heb alopecia totalis sinds 6 jaar. Ik was kapster, een ongelukkige combinatie. In totaal 6 weken tijd ben ik alles aan haar verloren. Als opgeleid kapster vond ik, en nog steeds, een representatief voorkomen altijd al belangrijk. Het heeft me heel veel moeite, frustratie en geld gekost maar ik ben tevreden met m'n oplossingen. Sterker nog, ik heb er mijn werk van gemaakt en begeleid nu mensen met haar- en hoofdhuidproblemen zoals haarverlies. Dit doe ik fulltime in mijn praktijk -HildeKloosterman.nl- in het Ikazia Ziekenhuis te Rotterdam. Het is ontzettend dankbaar werk.

Waarom een bestuursrol bij de Alopecia Vereniging? Ik vind het heel erg belangrijk dat er meer bekendheid komt voor alle vormen van alopecia! Het is belangrijk dat Nederland weet wat alopecia is omdat dit alles makkelijker maakt. Hiervoor wil ik en kan ik al mijn kennis, netwerk en ervaring in zetten. Kennis van de markt, kennis van zorgverzekeraars, mogelijke samenwerkingen e.d. Hiernaast wil ik leden inspireren om haar/zijn eigen weg te zoeken met datgene waar zij/hij zich lekker mee voelt. Samen met het bestuur, wat trouwens ook gewoonweg een leuk en inspirerend bestuur is, gaan we er een hele mooie tijd van maken!

De ledenbijeenkomsten worden steeds inhoudelijker en organiseren we met heel veel vrijwilligers. Mocht je ook vrijwilliger willen worden of op een andere wijze een steentje willen bijdragen aan de vereniging laat het dan weten! Dat kan via mailadres ofni.[antispam].@alopecia-vereniging.nl. Ik zeg: op naar meer bekendheid!

Nieuwsbrief aanmelden

Alopecia Vereniging

Alopecia Vereniging
Titaanwit 41
2718 AV Zoetermeer

M    06 364 85 017
E      ofni.[antispam].@alopecia-vereniging.nl
W    www.alopecia-vereniging.nl

 
Footer voor mensen met haarverlies
 

Volg ons op Facebook

Heb je nog vragen?

Stel hier je vraag

Volg ons op Instagram

instagram-small-64x64