Zwemdag

Alopecia zwemavond op zondag 27 augustus 2017 van 16.30 tot 20.00 uur - Recreatiebad Merwestein

Heb je alopecia en wil je lekker ongedwongen zwemmen in een volledig voor ons gereserveerd zwembad? Dat kan op de Alopecia Zwemavond. Ook dit jaar organiseert de Alopecia Vereniging weer een zwemavond, bedoeld voor iedereen met alopecia.

Dit jaar wordt de Alopecia Zwemavond mede mogelijk gemaakt door sponsoring van sportcentrum Merwestein. Het recreatiebad Merwestein is pas geheel gerenoveerd en er is heel veel te beleven. Zo is er voor de kleinste kinderen een speelhoek met Aquajungle, waar zij heerlijk kunnen spelen. Oudere kinderen en natuurlijk ook de volwassenen, kunnen glijden van de interactieve glijbaan, een ijskoude bucket-game spelen, zwemmen in de wildwaterkreek en het golfslagbad.

Voor leden van de Alopecia Vereniging is deze zwemavond GRATIS! Kinderen met alopecia mogen hun ouders gratis meenemen en volwassenen 1 introducé.

Heb je alopecia maar ben je geen lid? Niet leden betalen een bijdrage van 25 euro en je mag 1 introducé gratis meenemen.

Ook aan de inwendige mens wordt gedacht. Elk lid (+ 1 introducee) of betalende deelnemer (+ 1 introducee) ontvangt twee eetconsumpties en drie drankconsumpties.

Schrijf je hier in voor de Alopecia Zwemavond op 27 augustus 2017

merwestein-zwembad

Voor iedereen met alopecia is de keuze anders, soms makkelijk, soms moeilijk, maar je staat er altijd bij stil.

Een warme zwoele zomeravond, wat is er lekkerder op zo’n dag als een frisse duik nemen. Dat doe je gewoon, toch?! Voor veel mensen met alopecia is dit toch een stuk lastiger. Zwemmen staat voor keuzes maken. Keuzes die niet makkelijk zijn. Ga je zwemmen zonder of met haarwerk, een mutsje of neem je die frisse duik met je alopecia bolletje? Neem je die duik überhaupt wel? Heb je wel zin om weer eens nagestaard te worden omdat je er anders uit ziet? Heb je eigenlijk nog wel zin om te gaan zwemmen of die duik te nemen?

En dan is daar de Alopecia Zwemavond. De uitgelezen kans om eens even geen keuzes te hoeven maken, even nergens bij stil te hoeven staan. Of het nu de eerste keer is of dat je het al vaker hebt gedaan. Zwemmen zonder je druk te maken en/of keuzes te hoeven maken, dat is voor iedereen met alopecia een verademing.

Zodra de datum van de eerstvolgende zwemavond bekend is, berichten we daarover op deze website, nieuwsbrief en social media.

Zwemdag 2016

Zwemavond 2016

Zwemdag 2015

Zwemavond 2015

Marion vertelt over haar zwemavontuur op één van de zwemavonden

Onbezorgd van de glijbaan afroetsjen. De laatste keer dat ik dat heb gedaan? Ik kan het mij niet heugen. Nu kon ik er geen genoeg van krijgen. Samen met de meiden konden we er geen genoeg van krijgen. Nog een keer! Nog een keer! Alleen, met z’n twee, zelfs met vijf in een slinger snel de bochten door glijden en gierend van het lachen met een grote plons in het water terechtkomen. En mijn haar? Daar hoef ik mij niet druk om te maken.

Een week later zat ik met mijn dochter en vertelde haar van de lol die ik heb gehad. Dat ik na zoveel jaar weer eens onbezorgd heb kunnen zwemmen en glijden. En zij moest huilen. Van verdriet, maar ook van blijdschap. Ja mam, ik besef mij ineens hoe moeilijk het voor jou moet zijn. Ik weet wel dat je nooit meeging in de glijbaan, of de wildwaterbaan en ook als er golven waren bleef je aan de kant, wachtend op ons. Ons plezier was jouw plezier, maar nu snap ik dat je wel wilde maar niet dorst. En dat je dat nu wel doet, daar ben ik blij om.

Zo heeft iedereen zijn eigen verhaal. Zijn eigen beleving. Ik voelde de blijdschap, de onbezonnenheid van de deelnemers. Ik zag de vrolijke gezichten van de kinderen. Jong en oud, er was plezier en vooral een ontspannen sfeer. Ik zeg, volgend jaar weer!

Ezelsveldlaan 67
2611 RV Delft