Alopecia voorjaarsconferentie en alv 15 april 2017

Geplaatst op 27-03-2017  -  Categorie: Algemeen

Zaterdag 15 april 2017 van 9.45 uur tot 16.30 uur,
Locatie: De Landgoederij, Camminghalaan 30, 3981 GH Bunnik

Zaterdag 15 april 2017 vindt de Alopecia voorjaarsconferentie met als thema ‘Alopecia, van buiten naar binnen’ en de algemene ledenvergadering plaats. Hier kunnen we elkaar weer ontmoeten, en we hebben weer een gevarieerd programma opgesteld. Ook zullen er verschillende workshops worden gegeven.

Als lid van de Alopecia Vereniging ben je van harte uitgenodigd deze dag gratis te bezoeken. Elk lid mag gratis 1 introducee meenemen.

Inschrijven voorjaarsconferentie 15 april 2017

Programma:

  9.45 uur Inloop/ontvangst

10.15 uur Aanvang
10.30 uur Marc de Hond - motivator
11.00 uur Jolande ter Meulen en Lisette Giepmans - ervaringsdeskundigen - onderwerp immuunsysteem
11.30 uur ALV
12.15 uur Aansluitend interactie/discussie met zaal o.l.v. Pauline van Aken

12.30 uur Lunch

13.30 uur Start diverse workshops 1e ronde (5 parallelle workshops)
14.30 uur Start diverse workshops 2e ronde (5 parallelle workshops)
15.30 uur Borrel en napraten

16.30 uur Einde

Dagvoorzitter: Pauline van Aken

Om iedereen de gelegenheid te geven deze inspirerende dag te bezoeken is er voor kinderopvang gezorgd. Alle kinderen, met of zonder alopecia, zijn van harte welkom. Voor de kinderen met alopecia wordt later dit jaar ook nog apart een kinderdag georganiseerd.

Nieuwsbrief mrt 2017 15 april

 

 

 

 

 

Informatie sprekers – onderwerpen – workshops

Marc de Hond – theatermaker, motivator, spreker en (tv)presentator
Marc tourt momenteel door Nederland met zijn nieuwe theatershow ‘Wie bang is, krijgt ook klappen’, waarin hij vanuit zijn optimisme op vaak humoristische wijze uitlegt hoe het hem lukte zijn angsten te overwinnen. Marc inspireert en motiveert. In augustus 2008 verscheen een boek van zijn hand met de titel ‘Kracht’, waarin hij schrijft over zijn revalidatie na het oplopen van een dwarslaesie in 2002. Ook schreef hij het kinderboek ‘De Fantastische Scheve Toren van Pisa’. De hoofdpersoon Stan schaamt zich omdat hij in een rolstoel zit en zich ’anders’ voelt. Maar op vakantie in Italië verandert dat. Door de scheve toren van Pisa begrijpt Stan voor het eerst dat het ook heel bijzonder kan zijn om anders te zijn. Vanaf dat moment is hij trots op zichzelf!'

Jolande ter Meulen – een positief verhaal
Jolande is ervaringsdeskundige. Zij verloor in februari 2015 al haar haar, na een periode van zwangerschap en borstvoeding. Zij is een zoektocht naar herstel gestart, deed mee aan het onderzoek van prof. Blaumeiser in Antwerpen (UZA). Verder is zij wat ‘alternatieve’ routes ingeslagen. Zo is Jolande naar Wim Hof (alias de Iceman) geweest en doet zijn oefeningen. Ook gaat zij naar een goede acupuncturist en heeft een periode het zogenaamde 5:2 dieet gedaan. Sinds ruim een half jaar groeit haar haar egaal en goed door. Toeval of niet? Zij deelt graag haar ervaringen.

ALV
Tijdens de algemene vergadering presenteert het bestuur het algemeen jaarverslag en financieel jaarverslag 2016, word je bijgepraat over de activiteiten die in 2016 hebben plaatsgevonden en de projecten en activiteiten op de rol voor 2017. Huidig voorzitter Marion Kremer treedt af en draagt het voorzitterschap met groot vertrouwen over aan algemeen bestuurslid Max Nods. De agenda vind je onderaan deze pagina. Alle overige stukken zijn vanaf maandag 20 maart te vinden op het besloten ledengedeelte van onze website. Aansluitend aan de ALV volgt een discussie en vragenronde. Hier kunnen alle vragen en opmerkingen worden gesteld.

Dagvoorzitter Pauline van Aken
Pauline is presentator, spreker en gespreksleider. Zij heeft diverse televisieprogramma’s op haar naam staan, zoals o.a. SBS6 Hart van Nederland en AT5 nieuws. Pauline maakt vernieuwende online televisie voor vrouwen, Pien.tv. Lunch Om 12.30 uur word je getrakteerd op een uitgebreide lunch. Zijn er dieetwensen? Geef dit bij aanmelding door.

Workshops:

Tijdens de workshops worden tips en uitleg gegeven door diverse professionals, op bovengenoemde onderwerpen. Je gaat ook echt zelf aan de slag. Je kan inschrijven op twee van de vijf workshops.

Workshop 1 – De Wim Hof methode door John Visser – hoe kan je je immuunsysteem op een positieve manier beïnvloeden?

John vertelt in deze workshop meer over de Wim Hof Methode, ook wel bekend als de Iceman methode. John laat je zien hoe de fysiologie verandert als je weer leert ademen. Hoe de PH zich in het lichaam kan herstellen en processen weer optimaal kunnen gaan functioneren.

Workshop 2 – Bijeenkomst o.l.v. Anne Groeneveld

Anne is GZ-psycholoog/Kinder- en jeugdpsycholoog NIP/NVO orthopedagoog-generalisten. Ook is zij moeder van een dochter van 15 jaar met alopecia. Tijdens deze workshop kunnen ervaringen worden gedeeld. Anne zal de gesprekken begeleiden en adviezen geven

Workshop 3 – Onderhoud en op kleur houden van je haarwerk
Hoe hou ik m'n kostbare haarwerk langer mooi en netjes? Verzorgd door Kondor Hair uit Enschede

Workshop 4 – Wimpers
Wimpers zetten m.b.v. plakwimpers verzorgd door Laura Godri

Workshop 5 – Wenkbrauwen
Workshop wenkbrauwen verzorgd door NSGP (Nederlandse Stichting Geregistreerde PMU specialisten), specialiste Anh Ly. Anh Ly is allround gediplomeerd Permanente Make-Up specialiste en schoonheidsspecialiste. Tevens is zij praktijkdocente aan de Academie voor PMU in Almere en examinatrice voor het Kwaliteitscentrum Uiterlijke Verzorging.

Borrel

De dag wordt afgesloten met een uitgebreide borrel met diverse lekker hapjes, waarbij u de gelegenheid heeft met elkaar de dag door te nemen of gewoon even gezellig met elkaar in gesprek te gaan.

De conferentie is gratis toegankelijk voor leden van de Alopecia Vereniging. Ieder lid mag gratis 1 introducee meenemen. Niet leden betalen € 25,-. Je bent dan proef lid voor 1 jaar en kan je deelnemen aan alle overige activiteiten in 2017.

Inschrijven voorjaarsconferentie 15 april 2017

Max en marion mrt 2017

 

 

 

 

 

 

Agenda algemene leden vergadering, 15 april 2017
Tijdstip: van 11.30 uur tot circa 12.30 uur

1. Opening
2. Goedkeuring algemene jaarverslag en notulen ALV 2016
3. Afscheid huidig voorzitter Marion Kremer, en voordracht en (her)benoeming nieuwe voorzitter Max Nods
4. Jaarverslag 2016 en financieel jaarverslag 2016
5. Begroting 2017
6. Vragen en/of opmerkingen
7. Sluiting

Agendastukken in pdf:
Agenda ALV 2017
Jaarverslag 2016
Jaarrekening 2016
Verslag algemene ledenvergadering 2016
Activiteitenplan 2017


Nieuwsbrief aanmelden


 

Alopecia Vereniging

Postadres:
Alopecia Vereniging
Titaanwit 41
2718 AV Zoetermeer

Voor direct lotgenootcontact:
Bel: 06 364 85 017
of stuur je vraag via whatsapp
(je krijgt binnen binnen 48 uur antwoord).

Overige vragen:
06 111 76 799
E      ofni.[antispam].@alopecia-vereniging.nl
W    www.alopecia-vereniging.nl

 
Footer voor mensen met haarverlies
 

Social media

Je kunt ons ook vinden via onze social media kanalen.

Heb je nog vragen?

Stel hier je vraag

Volg ons op Instagram

instagram-small-64x64