Een tweede leven voor haarwerken

Geplaatst op 23-04-2019  -  Categorie: Algemeen

De Alopecia Vereniging krijgt met enige regelmaat verzoeken om een haarwerk van mensen met alopecia die geen geld hebben om een haarwerk aan te schaffen, ook niet als een deel vergoed wordt door de zorgverzekeraar. We hebben als vereniging besloten om hier wat aan te doen.
We verzamelen (gebruikte) haarwerken. De haarwerken mogen niet ouder zijn dan 5 jaar en niet gedragen zijn door mensen terwijl ze chemotherapie gebruikten (hierdoor wordt het binnenwerk aangetast). Deze haarwerken worden gratis ter beschikking gesteld aan mensen die ze nodig hebben. Als een haarwerk onderhoudswerk nodig heeft, zoals bijknopen of anderszins repareren,  dan kun je dat laten doen door de beheerder van de haarwerken tegen een gereduceerd tarief. Als je het zelf kan, kun je het uiteraard ook zelf doen.
De beheerder van de haarwerken is Ineke Bourguignon-Slis. Zij geeft al jarenlang workshops haarknopen voor de Alopecia Vereniging.
Je kunt de haarwerken die je af wilt staan opsturen naar:

t.a.v. Ineke Bourguignon-Slis
Hugo Verrieststraat 9
5144 SB Waalwijk

E-mail: nekrewraah.[antispam].@alopecia-vereniging.nl

Het is fijn als je er een briefje bij doet met daarop vermeld:

a. hoe oud het haarwerk ongeveer is

b. of het kunsthaar of echt haar is.

Als je een haarwerk nodig hebt, kun je een mailtje sturen naar Ineke. Voorwaarde is dat je lid bent van de vereniging. Het kan een tijdje duren voordat er genoeg haarwerken op voorraad zijn (ruimere keus).

Postadres:

Bel: 06 364 85 017
of stuur je vraag via whatsapp
(je krijgt binnen binnen 48 uur antwoord).

Overige vragen: