Manja Meijer in gesprek met Jochen Otten

Geplaatst op 24-04-2018  -  Categorie: Bestuur

Filmpje: ‘Mijn alopecia’, maar wat is alopecia eigenlijk?

Meijer Meijer in gesprek met Jochen Otten – een zeer openhartig en kwetsbaar interview, taboedoorbrekend en positief.

Alopecia is de verzamelnaam van alle vormen van haarverlies.

Manja Meijer heeft alopecia diffusa, een vorm van alopecia veroorzaakt door o.a. als bijwerking van bepaald medicijngebruik. De meest bekende diffusa is haarverlies na een chemokuur. Bij zo’n 20% van alle mensen, komen de haren helaas niet terug, zoals ook bij Manja. In dit filmpje gaat Manja in gesprek met Jochen Otten, cabaretier en bekend van o.a. Sluipschutters.

Jochen heeft alopecia androgenetica, de zogeheten mannelijke kaalheid. Dit is een vorm van alopecia die we eigenlijk allemaal wel kennen, maar dat het ook alopecia heet, dat weten velen niet. Jochen wist dat overigens ook niet, maar nu wel. Al noemt hij het zelf liever alopecia Gillette

M    06 364 85 017
(ook in de avond en het weekend)