Persoonlijke verhaal Ineke 46 jaar

Met een kaal hoofd verder

Begin 2014 ontdekte ik een plek aan de zijkant van mijn hoofd. Ik had dit 20 jaar eerder ook eens gehad. Ik weet het toen aan hormonen en de stressvolle periode waarin ik zat. Dit groeide na de een poos weer aan.

Ik weet het nu weer aan de stress volle periode waar ik in zat. Deze keer breidde de plek erg snel uit. De huisarts heeft in overleg met de huidarts corticosteroïden injecties gegeven. Op die plek heb ik donshaartjes. Omdat mijn haar bleef uitvallen wilde ik een verwijzing naar de huidarts.

Mutsjes ineke adriaansen 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij de tweede controle afspraak met de assistent wilde ik de huidarts spreken want mijn haar bleef uitvallen. De huidarts werd erbij gehaald en gaf mij twee opties. Of een pruik of een hormoon behandeling. De hormoon behandeling heb ik laten zitten. Ik zat als kind altijd onder de eczeem. Ik wilde dat niet meer.

Ik ging naar een speciale kapper voor mensen met haaruitval. Hij knipte mijn haar een beetje in model maar ook hij gaf aan: “de uitval is te erg”. Extensions kon ook niet meer. Ik heb een pruik aan laten meten maar deze niet gekocht. De kapper verwees mij door naar een beautysalon waar hij mee samen werkte. Bij haar heb ik make-up uitleg gekregen.

De verzekering vergoedde wel de camouflage spullen en les. In juli was bijna al mijn haar uitgevallen en heeft mijn vriend het laatste beetje weg geschoren. Ik had intussen op sites gezocht naar oplossingen. Een Marokkaanse vriendin liet mij een bonnet en een sjaal van haar zien. Dat was het begin. Ik draag nu vaak mutsjes. Ik heb er een paar gekocht. Maar de verzekering vergoedde dit niet. En omdat ik een klein hoofd heb paste het nooit mooi. Ik ben redelijk handig op mijn naaimachine en ben de mutsjes zelf gaan maken. Ondertussen heb ik er in verschillende kleuren en modellen. Ik zoek op internetsites en YouTube naar creaties en die maak ik dan na.

Mutsjes ineke adriaansen 2

Direct lotgenootcontact

lotgenootcontact-wat-we-doen-pagina

Overige vragen:
073 - 2200 436

 

Alopecia Vereniging

Postadres:
Hambakenwetering 15
5231 DD 's-Hertogenbosch

E      ofni.[antispam].@alopecia-vereniging.nl
W    www.alopecia-vereniging.nl

Nieuwsbrief Alopecia