Persoonlijke verhaal M.D.

Mijn ervaring met alopecia areata en Stichting Haarwensen

Mijn dochter van bijna 12 heeft sinds haar geboorte 'last' van kale plekken: Alopecia. Twee jaar geleden verloor ze in heel korte tijd al haar haren. Ik kwam toen in contact met Stichting Haarwensen. Deze stichting zorgt ervoor dat kinderen een pruik van echt haar kunnen dragen, zonder dat daar kosten aan verbonden zijn voor de ouders.

Binnen een week had mijn dochter de keuze uit 3 prachtige haarwerken!

In een gespecialiseerde haarsalon kon mijn dochter de haarwerken passen. Die van haar keuze werd gewassen en mooi in model geknipt. Om de drie weken heeft ze een afspraak en dan wordt haar haarwerk door die haarsalon verzorgd (wassen, stijlen en eventueel bijgeknipt). Ook deze kosten komen voor rekening van Stichting Haarwensen.

Een haarwerk is natuurlijk even wennen maar mijn dochter gymt en zwemt ermee, loopt over het strand met windkracht 10 (bij wijze van spreken), gaat ermee in de aller hardste achtbanen die er zijn en slaapt ermee (als het moet, bijv. op kamp). Bij dit soort acties gebruikt ze wel een speciaal soort tape om het vast te plakken, maar 9 van de 10 keer is dat eigenlijk niet nodig maar meer voor haar gevoel.

Het belangrijkste dat Stichting Haarwensen mijn dochter heeft gegeven is zelfvertrouwen. Zij ontzegt zich niets omdat ze toevallig Alopecia heeft. Ik als ouder ben de Stichting Haarwensen ook dankbaar omdat zij de kosten voor het haarwerk en onderhoud voor hun rekening nemen.

Als je (praktische) vragen hebt, kan je die mailen via ofni.[antispam].@alopecia-vereniging.nl

Stichting haarwensen vind je ook op internet: www.haarwensen.nl

M.D.

Nieuw haar voor anna

Let op, bij stichting Haarwensen is het de bedoeling dat je een verwijsbrief van een arts afgeeft, waardoor de basis vergoeding vanuit de basisverzekering van € 419,50 (2017) door hen wordt geïnd. Dit heeft invloed op het eigen risico van € 385,- (2017), indien er nog geen zorgkosten op zijn verrekend.

Direct lotgenootcontact

lotgenootcontact-wat-we-doen-pagina

Overige vragen:
073 - 2200 436

 

Alopecia Vereniging

Postadres:
Hambakenwetering 15
5231 DD 's-Hertogenbosch

E      ofni.[antispam].@alopecia-vereniging.nl
W    www.alopecia-vereniging.nl

Nieuwsbrief Alopecia