Workshop Haarknopen

Voor leden van de Alopecia Vereniging en mensen met alopecia, wordt een workshop haarknopen georganiseerd. De workshop is gratis. Het zijn drie dezelfde workshops, alleen de data verschillen zodat je de datum kunt kiezen die je het beste schikt.

De data (allen op zaterdag) waarop de workshop haarknopen wordt verzorg:
9 december 2017 - VOL!
20 januari 2018 - VOL!
17 maart 2018 - VOL!
19 mei 2018
15 september 2018
13 oktober 2018
10 november 2018
15 december 2018

Tijd: van 11.00 tot 14.00 uur.

haarknopen-verkleind

Tijdens de workshop leer je de beginselen van het knopen. Alle pruiken en haarwerken zijn geknoopt; soms machinaal, soms handmatig. Maar elk haarwerk kan handmatig worden bij-geknoopt als hij begint te slijten. Je ziet geen verschil tussen wat ze in China hebben geknoopt en wat je zelf bij-knoopt en als je klaar bent kun je zelfs niet meer zien waar de kale plek was en welk haar 'oud' is en welk haar 'nieuw'.

Je leert werken met synthetisch haar en echt haar, zowel virgin als ontschubt.

Mocht je al een beetje kunnen knopen, dan kun je ook een eigen haarwerk meenemen en onder begeleiding dat haarwerk bij-knopen. Alle (natuurlijke) kleuren haar zijn op voorraad, maar mocht er een kleur niet voorradig zijn dan is die te maken door andere kleuren te mengen. Ook dat mengen leer je op de workshop.

Afhankelijk voor hoeveel tijd we hebben, leer je ook reparaties uitvoeren zoals een haarwerk kleiner maken, haar verlengen en de kleur aanpassen van je haarwerk.

De workshops worden gehouden in een huiskamersetting en er is per workshop plaats voor maximaal 4 personen. De workshops wordt gegeven door Ineke Bourguignon-Slis. Ineke heeft zelf alopecia, is al jaren verbonden aan de Alopecia Vereniging en eigenaar van het bedrijf haarknopen.nl

Locatie:
Hugo Verrieststraat 9
5144 SB  Waalwijk

Schrijf je hier in voor de workshop Haarknopen Geef altijd aan wat je eerste en tweede voorkeursdatum is.

De workshop Haarknopen is alleen voor mensen met alopecia. Gratis voor leden en niet-leden betalen een bijdrage van € 25,-