Workshops

Tijdens de workshops worden tips en uitleg gegeven door diverse professionals, op diverse onderwerpen. Je gaat ook echt zelf aan de slag. Je kan inschrijven voor twee workshops. Geef bij inschrijving ook je derde voorkeur aan.

Schrijf je hier in voor het Alopecia voorjaarscongres 'Eenheid in diversiteit' - 21 april 2018


 

rosella-vd-poll

Hairstyling en visagie – Rosella van de Poll van Angel Hair
Tijdens deze workshop, die ook zeer geschikt is voor als je nog eigen haren hebt, geeft Rosella je tips over het stijlen van je haren, opsteken, föhnen, krullen en kleuren. Daarnaast krijg je visagie tips mee. Welke tips dat worden, is geheel aan jou. Vraag maar raak en je krijgt advies op maat.

Rosella, eigenaresse van AngelHair is master-haarstylist. color-specialist en make-up artist met ruime ervaring. Haar moeder heeft alopecia zolang zij zich kan heugen en Rosella weet uit ervaring hoe met kleine tips, grote resultaten kunnen worden bereikt.


 

ineke-bourguignon-slis

Haarknopen - Ineke Bourguignon van Haarknopen.nl
Ineke heeft zelf alopecia, is al jaren verbonden aan de Alopecia Vereniging en eigenaar van Haarknopen.nl. Ineke zal tijdens de workshop het knopen demonstreren en in groepjes kunnen de deelnemers aan de workshop ook zelf aan de slag.

Tijdens de workshop krijg je tevens informatie over de verschillende soorten haar: synthetisch haar en echt haar, zowel virgin als ontschubt. Ook krijg je informatie over de verschillende binnenwerken en welke invloed die hebben op het knopen. Verder vertelt Ineke ook nog over het vermaken van haarwerken: kleiner maken, beter laten aansluiten rond het hoofd, ruimer maken, elastiek vervangen, baleinen vervangen, anti-slip erin, plakplaatsen innaaien, gaten in het binnenwerk herstellen, voering aanbrengen aan de binnenkant bij irritatie, e.d.


 

marileen

Omgaan met alopecia - Marileen Louwerse
Marileen eigenaresse van VitaliTree en VoedingVanLeen, kreeg op haar 19e alopecia areata en op haar 22e alopecia universalis. Ze gaat al 20 jaar kaal door het leven. In deze workshop deelt zij haar verhaal en mag je haar alles vragen. Omdat zij ook stresscounselor is, zal de workshop niet zonder diepgang en zelfonderzoek zijn. Een groot deel van de stress die we ervaren, heeft als oorzaak beperkende overtuigingen en negatieve gedachten. Dat geldt natuurlijk ook, en vaak juist, voor veel mensen die te maken hebben met uitdagingen op het gebied van gezondheid en uiterlijk. Maar we zijn vaak onze eigen grootste criticus. Marileen nodigt je tijdens deze workshop uit om hierin te verzachten en met een positiever zelfbeeld weer naar buiten te stappen.


 

anhly-2-verkleind

PMU wenkbrauwen voor vrouwen - Anh Ly
Anh Ly is allround gediplomeerd Permanente Make-Up specialiste en schoonheidsspecialiste. Tevens is zij praktijkdocente aan de Academie voor PMU in Almere en examinatrice voor het Kwaliteitscentrum Uiterlijke Verzorging.

Naast een uitgebreide uitleg over de mogelijkheden en de laatste ontwikkelingen van permanente make-up, vertelt Anh Ly hoe je het beste een wenkbrauw kan tekenen. De deelnemers krijgen gelegenheid om zelf aan de slag te gaan. Neem hiervoor je eigen wenkbrauwpotlood en een make-up spiegel mee.


 

alec-kurucz

PMU voor mannen - Alec Kurucz van Ecuri
Tijdens deze workshop-sessie geeft Alec je informatie over de mogelijkheden van Permanente make-up voor mannen.

Alec Kurucz van Ecuri permanente make-up, is de pionier in Permanent Make-up en loopt al 30 jaar voorop in PMU. Alec geeft masterclasses in heel Europa. Alec is dan ook als geen ander op de hoogte van de laatste technieken en mogelijkheden op het gebied van permanente make-up. Let op! Deze workshop is alléén voor mannen.


 

tamara-mastenbroek

Wimpers - Tamara Mastenbroek
In de wimperextension wereld heeft Tamara inmiddels ruim haar sporen verdiend. Ondanks haar goede naam en ruime ervaring blijft zij volop trainingen, cursussen en conferenties in binnen en buitenland volgen om op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken. Tamara is eigenaar van Excellenteye

Let op! Geef bij inschrijving aan of je workshop 1 of workshop 2 wilt volgen!

Workshop 1: Wimpers zetten, met behulp van door de vereniging beschikbaar gestelde plakwimpers. Deze workshop is geschikt voor iedereen, met of zonder wimpers. Neem voor deze workshop zelf een make-up spiegel mee.

Workshop 2: Tijdens deze workshop vertelt Tamara je alles over een nieuwe techniek. Bij deze techniek is het wel van belang dat er nog enkele wimperhaartjes aanwezig zijn. Daarom is deze workshop niet geschikt als je helemaal geen wimpers meer hebt.


 

willeke-2

Haarwerken - Willeke Pietersma van de Haarzaak
Willeke Pietersma is haar- en hoofdhuiddeskundige en haarwerkspecialiste met meer dan 25 jaar ervaring. en eigenaresse van de Haarzaak.

Tijdens deze workshop vertelt Willeke je alles over haarwerken. Wat zijn de voor- en nadelen van verschillende soorten haarwerken en binnen-caps. Tevens geeft Willeke je handige tips en adviezen, over hoe je je haarwerk goed zelf kan onderhouden om de levensduur te verlengen.


 

monique-van-houwelingen

Denktank voor ouders van kinderen met alopecia - Monique van Houwelingen
Monique is moeder van een prachtige zoon van 4 jaar met alopecia en binnen de GGZ werkzaam als GZ-psycholoog voor kinderen, jongeren en ouders en wil graag een coachings-programma ontwikkelen voor kinderen met alopecia.

Monique heeft een aantal ideeën en wil deze graag voorleggen tijdens deze denktank-sessie. Hier kunnen kinderen, jongeren en ouders aan deelnemen, om zo uiteindelijk tot een goed en gezamenlijk gedragen plan te komen. Monique zal de plannen verder uitwerken, en samen met de Alopecia Vereniging tot uitvoer brengen. 


 

simone-gablan-selfportrait

Fotograferen voor en door jongeren - Simone Gablan
De Alopecia Vereniging en Simone Gablan zijn voornemens een foto-expositie te organiseren voor en met jongeren met alopecia. Omdat we hiervoor ruim de tijd willen nemen, wil Simone kennis maken met jongeren die open staan om mee te doen aan de expositie. Deze expositie moet echt een expositie van de jongeren zelf worden. Daarom neemt Simone je in de middag mee in de wereld van fotografie. Je leert kijken door de lens, anders kijken naar de ander en naar jezelf. En heel belangrijk, je leert vertrouwd te raken met de camera. Als je deze middag hebt meegedaan, weet je wat degene achter de camera ziet en kan je meedenken en meekijken hoe een fotosetting anders kan en verbeteren.

Simone studeerde af aan de acteursopleiding Toneelschool Arnhem in 2000. Na haar opleiding heeft ze een halfjarige opleiding aan The Lee Strasberg Institute te Los Angeles gevolgd. Daarna heeft ze een tijdje op toneel gestaan en verschillende gastrollen voor tv vertolkt. Gablan heeft als scenarioschrijfster een korte kinderfilm op haar naam staan genaamd "Het Boze Oog" (2007), geregisseerd door Diederik van Rooijen.

Na een tijd als actrice vóór de camera te hebben gestaan, besloot Simone het roer om te gooien en zocht zij haar plek achter de camera. Zij leerde met een filmcamera werken en maakte korte films. Op dit moment is zij nog steeds een regisseur van korte films en een editor. Dit jaar studeerde Simone af aan de School of Photography in Amsterdam. Al haar talent en kennis van de vroegere beroepen en alles wat zij heeft geleerd, komen nu samen in de fotografie. Simone: “Ik hou ervan mensen te fotograferen en hun vele gezichten te tonen”.

Foto = zelfportret


 

Direct lotgenootcontact

lotgenootcontact-wat-we-doen-pagina

Overige vragen:
073 - 2200 436

 

Alopecia Vereniging

Postadres:
Hambakenwetering 15
5231 DD 's-Hertogenbosch

E      ofni.[antispam].@alopecia-vereniging.nl
W    www.alopecia-vereniging.nl

Nieuwsbrief Alopecia