MAD-DAY: een te gekke alopecia-kinderdag in Madurodam!

Geplaatst op 27-06-2019  -  Categorie: Algemeen historie

beeldmateriaal-20-20mad-20day-20in-20madurodam 2

Madurodam stond onlangs in het teken van MAD-DAY: een te gekke dag voor kinderen met alopecia, georganiseerd door Ties Brink (17 jaar), burgemeester van het Haagse Madurodam en de Alopecia Vereniging.

Ties heeft zelf alopecia en merkte dat kinderen met deze haarziekte niet altijd even lekker in hun vel zitten. Een mooi moment om daar wat aan te doen! Tijdens de MAD-DAY kwamen kinderen van 3-14 jaar samen om hun zelfvertrouwen een ‘boost’ te geven en te zien dat ze helemaal niet de enigen met alopecia zijn. 

Voor het programma van deze dag (2 juni jl.) sloegen de Alopecia Vereniging (Fleur Smeeding, Josee Beets) en Madurodam (Ties Brink, locoburgemeester Lucas en andere medewerkers) de handen ineen.
’s Ochtends kregen kinderen een weerbaarheidstraining van kickboks-wereldkampioen Naomi Tataroglu. Hier leerden ze zowel fysiek als mentaal sterker in hun schoenen te staan. Naomi vertelde hoe kickboksen haar enorm geholpen heeft om meer zelfvertrouwen te krijgen.

Terwijl de kinderen actief bezig waren, vertelde Petra Dikrama (dermatoloog) meer over alopecia aan de aanwezige ouders en ging Marije van Dalen (psycholoog)  in op de mentale gevolgen van alopecia. In de middag gingen de jongere kinderen met een speurtocht op pad in Madurodam, terwijl de oudere kinderen een workshop ‘koken met insecten’ kregen van het Trammmhuys, het restaurant van Haagse tv-kok Pierre Wind. Tijdens de afsluitende borrel werden de bereide insecten geproefd: griezelig en grensverleggend! 
Het werd een dag om nooit te vergeten, mede dankzij de inzet van de medewerkers van Madurodam.

kinderdag-2-juni-2019 3

 

 

 

 


Direct lotgenootcontact

lotgenootcontact-wat-we-doen-pagina

Overige vragen:
073 - 2200 436

 

Alopecia Vereniging

Postadres:
Hambakenwetering 15
5231 DD 's-Hertogenbosch

E      ofni.[antispam].@alopecia-vereniging.nl
W    www.alopecia-vereniging.nl

Nieuwsbrief Alopecia