Van de voorzitter

Geplaatst op 14-04-2022  -  Categorie: Hoofditem

van-de-voorzitter-def-tekengebied-1

Van de voorzitter:

De laatste twee weken is er veel gebeurd rondom onze vereniging en Alopecia. Er is in deze tijd veel positieve en negatieve publiciteit geweest. In dit bericht kijk ik terug op de ontwikkelingen.

 

Situatie rondom Oscars

Twee weken geleden leek even heel de wereld op zijn kop te staan. Ineens hadden media-outlets veel aandacht voor Alopecia. De situatie rondom de Oscars liet zien dat veel mensen nog niet op de hoogte zijn van de sociale en emotionele impact van Alopecia op mensen met de aandoening en hun naasten. Wij gaan proberen hier nog meer stappen in te zetten!

 

Gevolg voor de Alopecia Vereniging

Als vereniging hebben wij, mede door de laatste ontwikkelingen, veel publiciteit gekregen in nationale media. Hieronder zijn een paar mooie voorbeelden van mensen binnen onze vereniging die de media te woord staan:

 

Artikel Ineke Slis

Ineke verzorgt workshops rondom haarwerken. Zij gaf een interview aan meerdere dagbladen, waaronder het Noord-Hollands dagblad. Hierin gaf zij toelichting over haarverlies en haarwerken, maar ook over emotionele factoren als eenzaamheid en het vinden van relaties met Alopecia.

Lees het volledige artikel hier.

 

Radiofragment Anne Teerink

Een van onze jonge vrijwilligers, de twintigjarige Anne, stond in dit radiofragment FunX presentator Serginio te woord over het effect van Alopecia op iemands leven en haar mening over de situatie die zich afspeelde rondom de Oscaruitreiking.

Een mooie quote uit dit fragment:

"Uiteindelijk heeft het me wel heel veel gebracht dus ben ik ook wel blij dat ik Alopecia heb gekregen."            

Klik hier om het radiofragment te bekijken.

 

Interview Johanna Kasperkovitz met het Parool

Ons nieuwste bestuurslid, Johanna, stond het Parool te woord. Dit artikel gaat vooral over de sociale en emotionele impact van Alopecia.

Johanna benadrukt in het interview dat de samenleving een rol kan spelen in de acceptatie van de aandoening. “Als de omgeving laat weten dat het oké is om kaal te zijn, dan hebben mensen ook minder de neiging om het te verbergen."

Lees hier het volledige artikel.

 

TV flits met Tessa Majenburg

Tessa, enthousiast vrijwilliger bij de vereniging, stond Hart van Nederland te woord over de omgang met alopecia en haar haarwerken. “ Ik denk dat het bij heel veel mensen heel gevoelig kan liggen.”

Klik hier om het tv fragment te bekijken.

Bekendheid, acceptatie en begrip

Ik wil graag iedereen rondom de vereniging bedanken voor hun inzet de laatste weken. Laten we er samen voor zorgen dat de laatste ontwikkeling op lange termijn bijdragen aan bekendheid, acceptatie en begrip voor Alopecia, en mensen met de aandoening meer kracht zullen geven.


Direct lotgenootcontact

lotgenootcontact-wat-we-doen-pagina

Overige vragen:
073 - 2200 436

 

Alopecia Vereniging

Postadres:
Hambakenwetering 15
5231 DD 's-Hertogenbosch

E      ofni.[antispam].@alopecia-vereniging.nl
W    www.alopecia-vereniging.nl

Nieuwsbrief Alopecia